PROGRAMA DE DIADA DE SANT JOAN 2021

Enguany dedicarem la Diada de Sant Joan a les Terres de l'Ebre. Podeu seguir les conferències en línia a través de la xarxa mitjançant els enllaços corresponents que trobareu en aquesta pàgina.

Presentacions Jordi Miravet, president del Memorial 1714.

 
El riu Ebre i al fons el Port amb el Caro cobert de neu.
Fotografia feta des de la Suda, per Lola Moreno d'Amics dels castells @amicscastells


Dijous, 8 de juliol a les 19 h

Llengua i societat a les comarques de la diòcesi de Tortosa

MIQUEL ÀNGEL PRADILLA CARDONA (Rossell, el Baix Maestrat, 1960) és professor titular de Fonètica i Fonologia i de Sociolingüística al Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili. L'any 2015 va obtenir l'acreditació a Càtedra. Des del 2005 és membre numerari de la Secció Filològica de l’ Institut d’Estudis Catalans i membre del Consell Social de la Llengua Catalana de la Generalitat de Catalunya. Des de 2009 és director de la Xarxa Cruscat de l’ Institut d'Estudis Catalans, organisme des del qual ha coordinat els informes anuals sobre l'estat de la llengua catalana (2009-2015). A juliol del 2019 ha assumit la presidència de la Societat Catalana de Sociolingüística.

Conferència ja realitzada.
 



Dilluns, 12 de juliol a les 19 h

Catalunya sud regió del coneixement. La Universitat com a motor del territori

MERCÈ GISBERT CERVERA ( Tortosa, Baix Ebre, 1964) Catedràtica de Tecnologia Educativa del departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona especialista en Tecnologies aplicades a l’Educació. Investigadora Principal del grup de recerca consolidat ARGET: Applied Research Group in Education and Technology. Ha estat IP de diversos projectes de recerca sobre Tecnologies i educació d’àmbit Català, Espanyol i Internacional. Coordina, a la URV, el Doctorat Interuniversitari en Tecnologia Educativa (UM, UIB, UdL, URV).

Conferència ja realitzada.
 



Dimecres, 14 de juliol a les 19 h

Les Terres de l'Ebre, un territori divers i de cruïlla. Aspectes de cultura, història i patrimoni.

VICTORIA ALMUNI BALADA (La Sénia, Montsià ,1962) Doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, Màster en Noves Tecnologies Aplicades a l’Educació (URV, 2010) i Catedràtica de Geografia i Història a Ensenyament Secundari, responsabilitat que avui desenvolupa a l’Institut la Sénia. Ha estat professora associada a la URV entre el 2012 i el 2017, en didàctica de les Ciències Socials als alumnes del grau d’Educació Primària del Campus Terres de l’Ebre.
Com a docent ha col·laborat en projectes didàctics lligats a la història,el patrimoni de les Terres de l’Ebre i les Ciències Socials en general. Forma part del grup impulsor de la xarxa de Competències Bàsiques i del projecte d’Innovació Apadrinem el Patrimoni El camí de l’aigua a la Sénia dedicat al patrimoni hidràulic vinculat al riu Sénia.
Des dels anys 90 ha format part activa del teixit associatiu del territori, en citem una petita mostra. És presidenta del Centre d’Estudis Seniencs, representant del Campus Extens de la URV a la Sénia i vicepresidenta de la Comissió Cívica del Patrimoni de les Terres de l’Ebre, Comissió de la que en va ser presidenta entre les anys 2012 i 2017.

Conferència ja realitzada.